Skip to main content

Kütahya Evlilik Sitesi – Şehir Hakkında

Son binyılın büyük bir kısmı için, eski kökleri Kotiaion’da (“Kotys şehri”, Kotys Paleo-Balkan mitolojisinde bir savaş tanrıçasıdır) olan Kütahya evlilik sitesi, çevredeki bölgenin önemli bir kentiydi. 14. ve 15. yüzyıl başlarında, 13. yüzyılda Anadolu’nun Moğol orduları tarafından işgal edilmesi ve Selçukluların merkezi otoritesinin ortadan kalkmasıyla iktidara gelen Türk küçük krallıklarından biri olan Germiyanoğulları’nın (Germiyanoğulları) oturduğu yerdi. sonuç. Bu tür beyliklerin daha güçlü olanlarından Germiyanid toprakları, daha sonra 1429’da kuzeye komşu bir sınır beyliği olarak başlayan Osmanlı devletine eklendi. Ne olursa olsun, Kütahya, önemini korudu ve uzun bir süre boyunca – dörtten fazla yüzyıllar, kesin olmak gerekirse – bugün Asya Türkiye’sinin aşağı yukarı yarısını kaplayan Anadolu Osmanlı eyaletinin başkentiydi.

Sosyoekonomik Durumu – Kütahya Evlilik Sitesi

Ancak buhar ve tren çağının gelmesi ile Kütahya’nın şansı tükendi. Mühendisler, İstanbul’dan Anadolu’ya ve ötesine yeni rotalarını çizmek için anlaşılır bir şekilde Kütahya evlilik sitesi şehrinin bulunduğu dağ haslığına kuzeydeki açık bozkırları tercih ettiler. Demiryoluyla ilgili aşağıdaki sanayilerin Eskişehir’e konumu anlaşmayı imzaladı ve Kütahya’nın şimdi kuzey komşusunun bölgesel önemine arka koltukta oturması gerektiğine dair güvence verdi – Eskişehir parlarken Kütahya azaldı.

Bugün 215.000 sakini ve modern ağır sanayisi var (bugünlerde işler daha iyi görünse de, Kütahya uzun yıllar ülkenin en kötü hava kalitesine sahip olarak değerlendirildi). Geleneksel çinicilik ticaretine devam ediyor. Kütahya, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olarak düşünülebilir. Ancak burada hala kırsal bir zihniyet var ve yerel Dumlupınar Üniversitesi bunu yavaş yavaş değiştirse de, her ziyaretçi bir tür merakla karşılanmayı bekleyebilir.

Kütahya Evlilik Sitesi – Oryantasyon

Her yön için olağan başlangıç ​​noktası olan şehrin odak noktası, yerli halk ve siz Kütahya evlilik sitesi ziyaretçilerinin çoğu tarafından Vazo (“Vazo”) olarak anılan Zafer Meydanı’dır (“Zafer Meydanı”) – anlaşılması zor değil. Meydandaki büyük trafik kavşağının ortasında büyük, kiremitli bir vazo duruyor. (Kullanışlı bir yer işaretine ihtiyacınız varsa, ancak nispeten alçak vazoyu hemen bulamıyorsanız, bunun yerine meydanın doğu tarafına yakın yükselen saat kulesini arayın.) valilik binası (Valilik) binası ve tüm cephesi kiremitlerle kaplı belediye meclisinin (Belediye) kiç, sahte Osmanlı kemerli binası meydanın sırasıyla batı ve doğu kenarlarında durmakta ve tüm ana caddeler birleşmektedir. burada: kuzeye giden Atatürk Bulvarı (otobüs şirketi ofisleri ve fayans dükkanları) sonunda Eskişehir‘e giden ana karayoluna dönüşüyor; Kuzeydoğu tren istasyonuna giden Abdurrahman Kara Ağa Bulvarı (eski ve halen yaygın olarak İstasyon Caddesi, “İstasyon Caddesi”); ve şehrin ana caddesi olan yayalaştırılmış Cumhuriyet Caddesi (“Cumhuriyet Caddesi”, diğer adıyla Sevgi Yolu, “Aşk Yürüyüşü”, Türkiye’nin batısında, muhtemelen İzmir’deki bu türden bir caddeden sonra, diğer birçok yayalara ayrılmış caddeyle paylaştığı bir isim) Yerlilerin alışverişe gittiği veya güneybatıdaki eski şehre giden bir yürüyüşe çıktığı yer. Meydandan uzaklaşan diğer ana yollar batıya Adnan Menderes Bulvarı ve doğuya Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’dır.