Skip to main content

Karaman Evlilik Sitesi – Şehir Nasıldır?

İlk olarak Karaman Evlilik Sitesi olarak size şehir hakkında bilgi vereceğiz. Eski zamanlarda Karaman, Laranda olarak biliniyordu. MÖ 322’de Perdiccas tarafından tahrip edildi ve daha sonra Isauriyalı korsanların yeri oldu. 12. yüzyılın başlarında Selçuklular tarafından ele geçirilene kadar Roma ve daha sonra Bizans İmparatorluğu’na aitti. Karaman, 1190’da Frederick Barbarossa tarafından işgal edildi. Kasaba 1256 yılında Türk bey Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından alındı ​​ve onun şerefine Karaman adını aldı. 1275’ten itibaren Karaman, Karamanid’in Karaman Beyliği’nin (ve daha sonra Osmanlı vilayetinin) başkentiydi.

Karaman Evlilik Sitesi – Tarihi

İkinci olarak ise siz değerli Karaman Evlilik Sitesi kullanıcılarımıza şehirde görebileceğiniz yerlerden bahsedeceğiz. 1468’de Karamanoğulları Osmanlılar tarafından fethedildi ve 1483’te ilin başkenti Konya‘ya taşındı. Karaman, o çağdan kalma bir Karamanoğulları kalesinin kalıntılarını ve bazı surları, iki cami ve bir Kuran okulu (medrese) muhafaza etmiştir. İstanbul‘daki Arkeoloji Müzesi yakınlarındaki Çinili Köşk’te Karaman’dan bir camiden enfes bir mihrap bulunabilir.

Şair Yunus Emre (c. 1238-1320) daha sonraki yıllarda Karaman’da ikamet etti ve Yunus Emre Camii’nin yanında gömülü olduğuna inanılıyor. Bitişikteki küçük bir park, maalesef grafitilerle kaplı olan dizelerinden alıntılarla süslenmiştir. 1222’de Sufi vaiz Bahaeddin Veled ailesiyle birlikte kasabaya geldi ve Karamanoğlu Emiri onları barındırmak için bir medrese inşa etti. Veled’in oğlu, ailesi Karaman’da yaşarken eşi Gevher Hatun ile evlenen ünlü Mevlana Celaleddin Rumi’dir. Mevlana’nın annesi 1224’te burada öldü. Alaeddin Ali Bey’in orijinal medresenin yerine yaptırdığı Aktekke Camii’ne (Mader-i Mevlana Cami olarak da bilinir) diğer aile üyeleriyle birlikte gömüldü. 1370’te. Burada İslami Evlilik Sitesi ilgili bilgiler bulabirisin.

Gezilecek Yerler – Karaman Evlilik Sitesi

Son olarak ise siz Karabük Evlilik Sitesi üyelerimize şehirdeki görülecek yerlerden bahsedeceğiz. Karaman Kalesi: Selçuklular tarafından 12. yüzyılda inşa edilmiş ve iç içe surlardan oluşmaktadır. İç kale bugün hala var ve ülkemizin en dikkat çekici kalelerinden biridir.

  • Ermenek Kalesi
    • Kale, sığınak, ev ve zindan olarak kullanılmıştır. Kalede doğal olarak mağaralar var. Karamanoğulları’nın ilk kalesidir ve Ermenek’in kuzeyini kaplayan büyük bir kayanın ortasındadır.
  • Mennan Kalesi
    • Ermenek’tedir ve sığınak demektir. Kale, kaygan kayalıklarla dik bir dağ üzerine inşa edilmiştir. Osmanlı Gedik Ahmet Paşa, kaleyi Karamanoğulları’ndan aldatıcı bir yolla alınca Pir Ahmet Bey o kalede intihar etti.
  • İlisıra Kalesi
    • Karaman İli, İmirme İlçesi, Yollarbaşı ilçesindedir ve Antik Bizans dönemine aittir. Kale kalıntılardan oluşur ve LİSTRA KALESİ olarak da bilinir. Çevresinde Bizans’a ait bir kilise vardı.
  • Divle Kalesi
    • Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlı Divle (Üç Harman) köyündedir. Kale apartman gibidir ve birçok katı vardır. Yerleşme mağara içindedir ve Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı dönemlerinde aktif olarak kullanılmaktadır.
  • Gaferiyet Kalesi
    • Kazımkarabekir ilçesindedir. Geçmişte Gaferiyat’ın etrafı bir kale ile çevriliydi ancak halk, kalenin taşlarını kendi evlerini inşa etmek için kullanmaya başlayınca bu durum kaleye zarar verdi. Bugün sadece bir girişi var.

Ayrancı Mahallesi’nde bulunan kuyudan 26 metrelik dik bir inişten sonra yer altı nehrine ulaşılıyor. Belli bir yüzey akışından sonra, bir sifondan sonra nehir kaybolur. Mağara çok sayıda sifon geçtikten sonra devam ediyor.