Skip to main content

Bolu Evlilik Sitesi – Şehir Hakkında

Sizin de Bolu evlilik sitesi sayesinde kendinize uygun bir eş bulabileceğiniz Bolu, Türkiye’nin Batı Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehirdir. Ankara‘ya yakındır. Osmanlı palakasının usta aşçılarının tamamen Bolu’lu aşçılardan seçildiği Osmanlı İmparatorluğu’ndan beri süregelen yemek pişirme geleneğiyle ünlüdür; daha doğrusu: Bolu’nun bir ili olan Mengen’in. Şehrin geçmişi antik çağlara kadar uzansa da, antik Bytinia medeniyetinden bu yana çok az şey kaldı. ‘Bolu’ adı Claudiapolis’ten türemiştir. Bugün şehrin ana cazibe merkezi, çevredeki yeşil manzaralar, yakınlardaki Kartalkaya kayak merkezi ve Mudurnu ve Göynük gibi illerin geleneksel sivil mimarisidir.

Bolu Evlilik Sitesi – Gezilebilecek Yerler

Bolu Müzesi: Müze, Kültür Merkezi içerisinde yer almakta ve müzede sergilenen eserler bölgede yapılan çeşitli tarihli kazılardan elde edilmektedir. Bu eserler arasında Roma Kralı Antonius’a ait olduğundan şüphelenilen bir heykelin baş parçası, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait sikkeler, heykeller, yazıtlar ve etnografya evi objeler bulunmaktadır. Ayrıca Bolu evlilik sitesi olarak size gezmenizi önerebileceğimiz birkaç yer daha var.

Arkeolojik verilere göre Bolu ovasının ilk yerleşim dönemi M.Ö. 3. binlere kadar uzanıyor. 1978 Hisartepe kazılarından elde edilen bulgulara göre, şehir merkezindeki tepelerde yer alan Bithynium – Claudiopolis kentinin yerleşmesi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Antik Tapınak kalıntıları ve tiyatro, sikkeler, çömlekler olduğu varsayılan yapı Bugüne kadar yapılan kazılarda çeşitli dönemlere ait şişe, heykel ve mezar stelleri ortaya çıkarılmıştır. Bu eserler ve kalıntılar Bolu Müzesi’nde sergilenmektedir.

Seben Kaya Evleri: (Eski Yerleşim Bölgesi) Seben İlçesi’ne bağlı Çeltik Deresi, Hoçaş, Kaşbıyıklar ve Yuva köylerinin çevresinde yer alan derin vadilerin kayalık yüzeylerine oyulmuş birden fazla kattan oluşan kaya evler bulunmaktadır.

Gerede Asar Kalesi: Kale, Gerede İlçesi’ne bağlı Örencik Köyü’nün güneydoğusunda yer almaktadır. Kaleyi çevreleyen alana dağılmış bol miktarda Bizans dönemi seramik kalıntıları kalenin Bizans Dönemi’ne ait olduğunu göstermektedir. Ayrıca kalenin üzerinde kuzeye bakan bir mağara girişi vardır.

Bolu Evlilik Sitesi – Başka Nereyi Gezmeli?

Son olarak ise Bolu evlilik sitesi olarak size gezmenizi önerebileceğimiz bazı tarihi mekanlar var. Bolu ilinin türbeleri Tokaî Hayreddin Türbesi, Akşemseddin Türbesi, Ömer Sekkin Türbesi, Aşağı Tekke Türbesi, Ümmi Kemal Türbesi, Kasım Dede Türbesi ve Babahızır Türbesi’dir.

Yukarı Taşhan (Yukarı Taş Han): Yukarı Taşhan, Bolu merkez Büyük Cami mahallesinde yer almakta ve 1804 yılında Abdullah Ağa tarafından yaptırılmıştır.

Orta Hamam: Bu hamam 1389 yılında Yıldırım Beyazıt’ın emriyle yaptırılmıştır. Hamam çifte hamam tarzında inşa edilmiş olup, iç kısımlar oldukça süslüdür. Şehir merkezinde yer almaktadır.

Tabaklar Hamamı: Hamam, 16. yüzyılda Tavil Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Hamamın iki ayrı bölümü vardır ve içi mermer kaplıdır.

Sultan Hamamı: Bu hamam 16. yüzyılda Sokullu Mehmet Paşa’nın emriyle yaptırılmıştır. Hamam çifte hamam tarzında yapılmıştır. Şehir merkezinde yer almaktadır.