Burdur Evlilik Sitesi – Şehir Hakkında
Sizinde Burdur evlilik sitesi üzerinden bulduğunuz dost adayınızla gezebileceğiniz Burdur, Türkiye’nin Göller Bölgesi’nde, Akdeniz kıyılarının iç kesimlerinde yer alan Burdur, 80.000’i şehir merkezinde yaşayan 250.000 nüfuslu küçük bir şehirdir. M.Ö. 7000 yılına kadar uzanan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Burdur, doğal ve tarihi hazineleri barındıran sıcacık bir şehirdir, ancak çok fazla gece hayatı yoktur. Mimariyi incelemek, müzeyi gezmek, sıcakkanlı insanlarla tanışmak ve lezzetli yemeklerin tadına bakmak için şehir merkezi için bir gün daha yeterli.
Burdur Evlilik Sitesi – İsmi Nereden Geliyor?
Bizim Burdur evlilik sitesi olarak size önerimiz bu şehri gezmeye bolca vakit ayırmanızdır. Burdur isminin kökeni hakkında pek çok rivayet vardır. Yunan mitolojisinde, tanrılardan kaçan Ulis, Ezostas’ı (Latince “burada dur”) duymuş ve burada konumlanmıştır. Ezostas’ın (Burada Dur) çevirisi Burdur’a dönüşür. Bir başka söylenti de, ismin tren istasyonu Polydorion yakınlarındaki Tümülüs’ten geldiğidir.
Burdur Evlilik Sitesi- Nereyi Gezelim?
Son olarak Burdur evlilik sitesi olarak size şehirde gezilecek diğer yerleri derledik. Kuruçay Tümülüsü: Bu tarih öncesi tümülüs, 15 km. Uzaklıkta bulunan Kuruçay köyü sınırları içinde yer almaktadır. Burdur’dan uzakta. Burdur Gölü Göl 4 km. şehir merkezinden uzakta. Burdur Gölü, tektonik bir göl niteliğindedir. Göl, nesli tükenmekte olan bir tür olan “dikkuyruk” ördeklerinin% 70’ine ev sahipliği yapmaktadır. Burdur gölü, Endemik kuş türlerinin barınma alanıdır ve uluslararası öneme sahip bir bataklık alanıdır. Göl 85 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.
Salda Gölü Göl, Türkiye’nin en temiz ve en derin gölüdür. Sularının saflığı ve berraklığı ile Burdur ilinin en güzel mesire yeridir.
Karacaören Baraj Gölü Baraj, Aksu çayı üzerinde kurulmuş olup, Bucak ilçesine 35 km uzaklıktadır. Bölgenin enerji ve sulama ihtiyacını karşılamanın yanı sıra doğal güzellikleriyle birbirinden güzel mesire yerlerinden biridir.
İslami Ulu Cami, şehrin Pazar semtinde bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Felekküddin Dündar Bey tarafından 1294 yılında yaptırılmıştır. İncirhan hanı, Bucak ilçesinin 7 km batısında bulunan İncirdere Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Han, 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Keyhüsrev bin Keykubad tarafından yaptırılmıştır. Hanın en ayırt edici özelliği, büyük ve sade yazıtlı giriş kapısıdır.
Susuz Kervansarayı: Kervansaray, Bucak ilçesine bağlı Susuz köyü sınırları içinde yer almaktadır. 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu devleti döneminde inşa edilen kervansaraylardan biridir. Kervansaray, tarihi İpek Yolu üzerindedir. Kervansarayın inşaat planı meydana yakın bir dikdörtgen olup, en ayırt edici özelliği batı giriş kapısıdır.