Diyarbakır Evlilik Sitesi – Şehir Hakkında
Öncelikle Diyarbakır evlilik sitesi üyesi olarak bu şehirde kendinize uygun bir eş bulabilirsiniz. Antik çağda Amida adıyla anılan Diyarbakır, 5000 yıllık tarihi boyunca 26 medeniyetin beşiği olmuştur. Şehir, Dicle (Dicle) Nehri kıyısına yakın bir bazalt plato üzerine yayılmıştır. Eski şehri çevreleyen siyah bazalt üçlü duvarlar, şehre oldukça uğursuz bir görünüm kazandırır. Bu surlar 5.5 km uzunluğundadır, 16 kulesi ve 5 kapısı vardır, yazıtlar ve kabartmalarla dekore edilmiştir ve ortaçağ askeri mimarisinin mükemmel bir örneğini temsil etmektedir. Burada, genişleyen banliyödeki modern apartman blokları ile önceki günlerin eski moda apartman bloklarının yan yana olduğunu göreceksiniz. Bu dramatik şehir, “Doğu’nun Paris’i” olarak adlandırılır ve çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı yerdir.
Gezilecek Yerler – Diyarbakır Evlilik Sitesi
Tabi ki Diyarbakır evlilik sitesi üyeleri olan sizlere bu şehirde gezilecek yerleri de anlatmak isteriz. Selçuklu Sultanı Melik Şah tarafından yaptırılan Ulu Cami, özgün tasarımı ve gerek Bizans gerekse daha eski mimari malzemeleri kullanması ile ilginç bir görünüm sergilemekte ve Türkiye’nin en eski camilerinden biridir. Diyarbakır’ın 77 km doğusunda, Silvan ilçesinde, 1185 yılında inşa edilen Ulu Cami, kapı kemerleri üzerine süslenmiş iyi hazırlanmış kabartmaları ile görülmeye değer.
Diyarbakır’ın en önemli kiliseleri arasında Mart Thoma, Meryem Ana (Meryem Ana Kilisesi), Kırklar Kilisesi ve Mart Pityon Kilisesi sayılabilir. Meryem Ana Kilisesi (Meryem Ana Kilisesi), şehirdeki birkaç Süryani cemaati tarafından halen kullanılmaktadır.
Çarşılar, Hanlar ve Kervansaraylar Diyarbakır, Tarihi İpek Yolu’nun merkezlerinden biri olması nedeniyle önemli hanlara sahiptir. Deliller Han, Hasan Paşa, Çiftehan ve Yeni Han’ın içinde tarihte alışıldığı gibi kilim, halı ve gümüş işlemeler satan alışveriş mağazaları bulunmaktadır.
Diyarbakır Evlilik Sitesi – Ortaçağ Tarihi
Son olarak sizlere Diyarbakır evlilik sitesi üzerinden evlenecek birini bulmadan önce bilmeniz gereken bir şeyden bahseceğiz. 639’da şehir Müslüman fetihleri tarafından ele geçirildi ve İslam dinini tanıttı. Şehir Emevi ve ardından Abbasi kontrolüne geçti, ancak 9. yüzyılın sonlarından itibaren Abbasi Halifeliğinin aşamalı olarak parçalanmasıyla, periyodik olarak özerk hanedanların egemenliğine girdi. İslami Evlilik Sitesi. İsa ibn el-Şeyh el-Şeybani ve soyundan gelenler, 871’den 899’a kadar, Halife el-Mu’tadid’in Abbasi kontrolünü geri getirdiği sırada şehri ve daha geniş Diyar Bekir’i yönetti, ancak bölge kısa süre sonra başka bir yerel hanedan olan Hamdanidlere geçti. İkincisi 978’de Buyidler tarafından yerlerinden edildi, ardından 983’te Mervaniler onları izledi. 1085’e kadar Mervaniler, 1085’te Selçuklular şehri Mervaniler’den aldılar, şehir Mardin şubesinin hâkimiyetine girdi. Oğuz Türkleri ve ardından Artukluların Anadolu beyliği. Şehir, 1183 yılında Eyyubi Sultanlığı’na girmiş ve 1260 yılında Moğolların eline geçene kadar şehri yönetmiş, şehir önce Kara Koyunlu (Kara Koyun) Türk federasyonları tarafından, sonra da Akkoyunlular tarafından ele geçirilmiştir. Şehri ve daha geniş bölgeyi doğal olarak ele geçiren Pers Safevilerinin yükselişi.